Exchange Link

Exchange link di blog ini ..ada di bawah sekali . .
Terima kasih :)

Saturday, January 1, 2011

SOALAN LICIK..JAWAPAN CERDIK

Seorang guru, Cikgu Murni (Umur: 22) menghadapi masalah dengan salah seorang muridnya (Abu). Lalu guru ini bertanya kepada murid tersebut : "Apa sebenarnya masalah awak, Abu?"

Lalu Abu menjawab, "Saya terlalu cerdik untuk berada di darjah 4, kakak saya menduduki UPSR dan saya lebih cerdik dari dia, maka saya seharusnya berada di tempat yang sama juga!".

Cikgu Murni dah tak tertahan. Dia bawa Abu ke pejabat pengetua. Sementara Abu menunggu di ruang tamu, Cikgu Murni terangkan keadaan tersebut kepada pengetua. Pengetua mengatakan yang dia akan berikan ujian kepada Abu dan jika Abu gagal menjawab, maka Abu harus kekal di darjah 3 dan berkelakuan baik. Abu dibawa masuk ke pejabat Pengetua dan Cikgu Murni terangkan pada Abu dan Abu bersetuju untuk ambil ujian yang akan diberikan.

Pengetua: Apa 3 x 3?
Abu:
9
Pengetua:
Apa 6 x 6?
Abu:
36


Pengetua terus bertanyakan soalan2 berdasarkan tahap pencapaian murid2 UPSR dan si Abu mampu menjawab tiap soalan yang diberikan. Lalu pengetua memandang Cikgu Murni dan berkata, "Saya rasa murid ini sepatutnya berada di darjah 6", Lalu Cikgu Murni berkata pada pengetua, "Saya ada soalan saya sendiri, boleh tak saya ajukan pada Abu?". Pengetua dan Abu bersetuju.

Cikgu Murni:
Apa yang lembu ada 4 di badan, tapi saya cuma ada dua?

Abu: (berfikir) Kaki

Cikgu Murni:
Apa yang ada di dalam seluar kamu tapi tidak pada seluar saya?
Abu:
Saku

Cikgu Murni: Apa yang bermula dengan huruf "K" akhir dengan "A", ianya berbulu, berbentuk oval, nyaman dan mengandungi lapisan nipis keputihan?

Abu: Kelapa

Cikgu Murni:
Apakah yang masuk keras dan berwarna "pink", bila keluar lembik dan melekit?

Mata Pengetua terbuka luas dan sebelum sempat dia menahan, siAbu terus menjawab.


Abu:
Gula-gula getah (Bubblegum)

Cikgu Murni:
Apa yang mereka lakukan, lelaki secara berdiri, wanita secara duduk dan anjing secara tiga kaki?

Mata Pengetua sekali lagi terbuka sangat2 luas dan sebelum dia sempat hendak menahan si Abu terus menjawab.


Abu:
Bersalaman

Cikgu Murni:
Baik, sekarang saya akan ajukan soalan berbentuk siapakah saya, okay?
Abu:
Baik Cikgu


Cikgu Murni:
Awak memasukkan batang kedalam saya. Awak ikat saya untuk saya berdiri. Saya kebasahan sebelum awak.

Pengetua kelihatan resah dengan soalan yang diajukan oleh Cikgu Murni.


Abu:
Khemah

Cikgu Murni: Jari memasuki saya. Awak menggesel-gesel saya bila awak teringatkan saya. Lelaki idaman akan mendapat saya dahulu.

Pengetua semakin resah dan tidak selesa. Lantas terus meneguk segelas Nescafe 3in1.


Abu:
Cincin perkahwinan

Cikgu Murni: Saya ada bermacam-macam saiz. Bila saya sakit saya akan meleleh. Bila saya keluar, banyak tisu yang akan digunakan. Bila awak hembuskan saya, akan berasa lega.

Sekali lagi pengetua rasa amat resah dengan soalan yang di ajukan oleh Cikgu Murni dan ingin membantah, tapi si Abu mendahuluinya.

Abu:
Hidung


Cikgu Murni:
Saya batang yang keras. Hujungnya tajam. Saya akan datang dan masuk dengan lajunya.
Abu:
Anak panah


Cikgu Murni:
Sekarang saya akan ajukan soalan dalam Bahasa Inggeris, okay?
Abu:
Okay

Cikgu Murni:
What word starts with a 'F' and end in 'K' that means lot of heat and excitement?
Abu:
Firetruck


Cikgu Murni:
What word starts with a 'F' and ends in 'K' & if you dont get it you have to use your hand.
Abu:
Fork


Cikgu Murni: What is it that all men have one of. It's longer on some men than on others, the pope does not use his, and a man gives it to his wife after they are married?

Abu: Surname

Cikgu Murni:
What part of the man has no bones but has muscles, lots of veins and loves pumping?
Abu:
Heart


Pengetua menghembuskan nafas kelegaan bila mendengar jawapan yang diberikan oleh si Abu, lantas berkata "Baik hantar murid ini ke Universiti Malaya; jawapan yang saya fikirkan semuanya salah".


P/s: Jika jawapan anda semua salah, anda adalah sama spesies dengan pengetua yang mempunyai pemikiran kuning.....hehehe

Saturday, October 16, 2010

TARIK TRAFIK KE BLOG

Masih tak ada idea nak menulis. Bagaimanapun ada sesuatu untuk dikongsikan bersama :

TARIK TRAFIK KE BLOG

Gunakan tools ini untuk tarik trafik ke blog/web secara PERCUMA dari seluruh dunia!!! YA..ianya PERCUMA!!!

Kalau Anda hendak mencari cara bagaimana menaikkan trafik ke blog atau web Anda, gunakan software ini. Klik link di bawah :

http://www.tweettrafficrush.com

Sistem ini dicipta khas untuk menarik trafik ke laman web/blog anda dengan mudah, hanya register percuma, pilih kategori, katakan blog anda kategori affiliate, pilih dan generate code, kemudian paste ke dalam blog anda.

Bila setiap kali widget tersebut load di web/blog anda, anda akan mendapat 1 kredit, setiap satu kredit, mesej twitter anda akan dapat dilihat pada widget orang lain didalam kategori yang sama. Bayangkan kalau blog/web anda dilihat 100 orang sehari, 200 orang, 300 orang di mana-mana widget yang diletakkan di seluruh dunia..hohohohoho..Gempak!!!

Jangan bimbang, ianya PERCUMA, hanya register, masukkan id twitter anda dan create widget.

Klik link di bawah ini:

http://www.tweettrafficrush.com

Semoga sistem ini mampu menyelesaikan masalah Anda yang mempunyai trafik yang rendah. Ingat, web/blog tanpa pengunjung hanya sia-sia walaupun web anda paling canggih, cantik di dunia, tetapi langsung tidak mendatangkan manfaat kerana masalah trafik.

http://www.tweettrafficrush.com


Atau klik banner di bawah

Tweet Traffic Rush!

Bukti hasil trafik sehari saya menggunakan tool TweetTraffic (Belum 24 jam lagi)

Credit Earnings Report


TODAY

LAST 7 DAYS

LIFETIME

Your Traffic

102.00

102.00

102.00

Referral Network

0

0

0.00

Bonus Credits

0

0

0.00

Total

102.00

102.00

102.00

Total Tweets Displayed


TODAY

LAST 7 DAYS

LIFETIME


102.00

102.00

102.00

Total

102.00

102.00

102.00


Monday, August 16, 2010

Dari Jauh Ku Pohon Maaf

Dalam dingin subuh hatiku terusik
Kenang nasib diri di rantauan
Bergema takbir raya menitis air mata
Terbayang suasana permai desa

Rindu hati ini inginku kembali
Pada ayah bonda dan saudara
Tetapi aku harus mencari rezeki
Membela nasib kita bersama

Hanya ku sampaikan doa dan kiriman tulus ikhlas
Dari jauh kupohonkan ampun maaf
Jangan sedih pagi ini tak dapat kita bersama
Meraikan aidil fitri yang mulia

Restu ayah bonda kuharap selalu
Hingga aku pulang kepadamu

Restu ayah bonda kuharap selalu
Demi anakmu yang kini jauh

Raya ni balik kampung...
Yeahh,,yeahh
Melaram sakan ni raya tahun ni
hehe..

Dari jauh ku pohon maaf ye keng kawan semua ..:-)

JOM BERTUKAR LINK DI SINI RAMAI-RAMAI

Tinggalkan link anda di bawah untuk memudahkan saya menjejak anda semula

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails