Exchange Link

Exchange link di blog ini ..ada di bawah sekali . .
Terima kasih :)

Sunday, May 2, 2010

Tanda Anak Korang Dah Besar

Kali ini aku nak post pasal tanda-tanda anak korang dah besar panjang (Bagi yang ada anak besar la). Mau tidak..pejam celik..pejam celik kita dapat rasakan begitu cepat anak kita membesar. Anak yang masa kecik-kecik dulu kita timang-timang dan manja-manjakan tetapi kini sudah boleh bakal menjadi bapak atau emak budak pulak. Kadang-kadang tu ada emak dan bapak yang susah nak terima kenyataan yang anaknya dah besar panjang. Jadi..Tanda-tanda anak korang dah mula besar panjang apabila :

Korang akan merasa macam nak patah pinggang semasa cuba untuk mendokong dan menimangnya.

Korang tidak perlu lagi pimpin tangannya masa hendak melintas jalan atau berada di pusat membeli belah.

Korang tak perlu suapkan makanan atau minuman kepadanya atau memaksa dia untuk habiskan makanan dan minuman tu.

Anak korang akan selalu mengelak jika diajak pergi majlis atau ke majlis kenduri rumah kahwin.

Korang tak payah kejutkan anak korang tengah malam suruh bangun kencing atau buang air besar.

Anak korang langsung tak akan ketawa kalau korang cuba mengacahnya atau main cak-cak tangan.

Gimik dan segala cerita korang untuk menakutkannya seperti cerita hantu langsung tidak memberi kesan atau bekas malah menghairankannya lagi.

Langsung tak jalan kalau korang pujuk anak korang yang nak beli motorsikal atau kereta dengan ais krim atau lain-lain jajan.

Hehe..sekadar untuk humor. Nak tau lak apa komen korang

16 comments:

  1. tanda ank aku dh besar - smlm tumbuh jerawat batu kt dagu

    ReplyDelete
  2. kakngah : haha ..anak lelaki ke ppuan..bleh buat menantu tu..berbesan la kita tak lama lg..

    ReplyDelete
  3. ha.ha.la.wak.me.mang.be.sar.la.dio.rang.

    ReplyDelete
  4. akufobia :
    mmg mcm tu lumrah alam...masa kecik ditimang ibu dah besar xlayan timang2 ni..hehe

    ReplyDelete
  5. gud info...
    tapi kalo anak dah besar cam dalam pic2 tu, kompom2 da taw dia mmg 'besar'...hahaha

    ReplyDelete
  6. SK: sekadar gambar hiasan..humor sekadar sebagai utk senyum "kambing" pun dah ok..hehe

    ReplyDelete
  7. hehehe...menarik info nie...tergelak baca...

    ReplyDelete
  8. hakhak...betul2....ble da besar sure2 x makan pujuk ngan gule2 or eskrem ouh...

    ReplyDelete
  9. Lh: sekadar humor..
    Shee: dah besar kena pujuk ngn cheese or tempe..hik hik

    ReplyDelete
  10. saya rasa saya dah besar, tapi parents masih anggap saya anak kecil yg perlu dimanjakan. hehe.

    ReplyDelete
  11. af: hehe..parent masih dokong2 lg ke skrg atau selalu ikut parent gi kenduri kawin..:-)

    ReplyDelete
  12. Are you interested in joining our Commercial and Business debt affiliate program?

    Anyone with a website or blog can promote our services. Our services are offered in the USA and Canada and commissions are paid in US dollars. Please visit http://bit.ly/bRff7F and see how you can start earning right away.

    ReplyDelete
  13. tips menarik ni... aku baca jgk la wlpn aku x kwin lagi... hehhee

    ReplyDelete
  14. kalo cmtu, adik aku kira tak besar lagilah..haha

    ReplyDelete
  15. rakan sekelian : sekadar humor utk dibaca...yg dh kwen lom kwen leh baca...hehe LH: adik yg mana tu

    ReplyDelete
  16. psl diajak pergi majlis..
    mmg btol 100%..
    hehe :)

    ReplyDelete

JOM BERTUKAR LINK DI SINI RAMAI-RAMAI

Tinggalkan link anda di bawah untuk memudahkan saya menjejak anda semula

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails